top of page
Ara
  • İlker KALDI

Akif Bey


Bazı insanlar bulundukları konuma bakmaksızın, ellerindeki imkanlara, çoğu zaman imkansızlıklara aldırmaksızın hayata ve insana değer katarlar. Proje üretirler, fikir üretirler. Ürettiklerini hayata geçirmek için engelleri aşarlar. Nihayet insana ve hayata dokunduğunda paha biçilmez faydaya dönüşür fikirleri, projeleri.

Akif Aktuğ… Son furyada emekli edilen emniyet müdürlerinden birisi… Bana göre en değerlisi. Şunun, bunun adamı değil, milletin adamı, devletin adamı… Hayatını toplumsal faydaya adamış bir gönül dostu…

Kendisini Antalya’da görev yaparken tanıdım. Ürettiği projelerle, güler yüzüyle, hiç kimseyi dışlamayan yaklaşımıyla istisnasız toplumun her kesiminden saygı ve sevgi gören bir polisti.

Öyle geniş bir ufku vardı ki, ürettiği projeler nedeniyle Antalyalı iş adamlarının en güçlü ve saygın sivil toplum kuruluşundan “girişimcilik” ödülü aldı. Toplumu kaynaştırma, suçu önleme, suça itilen toplumsal kesimleri kazanma amacıyla ürettiği onlarca proje ülkeye örnek oldu.

Hiçbir başarı cezasız kalmaz anlayışı ne yazık ki doğrulandı. Duyduk ki Akif Bey emekliye sevk edilmiş. Yazık… Ülke adına yazık… Toplum adına yazık… Devlet adına yazık…

Yoksa Akif Bey’in kaybettiği bir şey yok. Ona her gönül, her kapı sonuna kadar açık. Akif Bey içinde yer aldığı her kuruma değer katacak, her kurumu başarıya taşıyacak potansiyeli ve birikimiyle özel sektörde de çok büyük işlere imza atacak, içtenlikle inanıyorum.

Herkes ayrı bir değerdir, insanları birbiriyle kıyaslamayı çok sevmem. Ancak Akif Bey’de ülkemizin efsane valisi Recep Yazıcıoğlu’ndan izler bulurdum hep. Hatta merhumun daha soğukkanlısı, daha çözüm odaklısı, daha kapsayıcısı…

Mükemmel bir vali olurdu Akif Bey. Önemli hizmetler ederdi topluma. Emekli ettiler, devlet adına yazık oldu.

Ancak Akif Bey’in millet hizmeti yeni başlıyor. Unutmayalım ki Mustafa Kemal’de en büyük savaşlarını ve hizmetlerini üniformasını çıkardıktan sonra vermişti.

Şimdi bu yazıyı okuduğunda biraz kızacak, biraz mahcup olacak “ne gerek vardı” diyecek. Ancak bu yazıdan çok daha fazlasını hak ediyor Akif Bey. Ne yapalım şimdilik bizim elimizden gelen bu kadar.


44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page